Rijlessen

Lessen afgestemd op jou!

Home Rijlessen

Wat kun je verwachten van rijlessen bij rijschool Eric?

  Een vaste instructeur met veel ervaring en geduld
  De ideale lesauto
  Persoonlijke aandacht
  Oog voor faalangst en rijexamen stress
  Unieke lesmethode met leuke en uitdagende oefeningen
  Lessen afgestemd op jouw achtergrond en leertempo
  Lesduur van 60 of 90 minuten
  Rijlesapp voor lesafspraken en het bijhouden van vorderingen
  Mogelijkheid tot het afnemen van lespakketten
  Persoonlijke kennismaking via een intake gesprek
  Gratis proefles van 60 minuten*

* De proefles is alleen gratis bij afname pakket, anders € 50,–

Lesauto

Ik geef les in een nieuwe Mazda CX-30 die van alle gemakken is voorzien, zoals een achteruitrijcamera, airco, ingebouwde navigatie en een heads up display (snelheid, navigatie, etc. geprojecteerd in de voorruit). De auto is goed onderhouden, gegarandeerd rookvrij en schoon.
 
Proefles en intakegesprek
Tijdens een proefles en een intakegesprek kun je geheel vrijblijvend met mij kennismaken en krijg je een goed beeld hoe de rij-opleiding in elkaar steekt. Deze proefles duurt ongeveer 60 minuten. Samen met jou bekijk ik tijdens de proefles wat voor jou de beste manier is om naar je rijbewijs toe te werken en hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben.

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest bij het CBR die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het praktijkexamen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Je instructeur rijdt – indien dit weer is toegestaan – tijdens de TTT mee.
 
De TTT duurt even lang als een rijexamen (ca. 35 minuten). Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere verrichtingen zoals fileparkeren of de hellingproef tijdens de TTT goed uitvoert krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het praktijkexamen.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen bij het CBR duurt maximaal 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor een introductie vooraf en voor de toelichting van de uitslag achteraf. Tijdens het praktijkexamen let de examinator op de beheersing en bediening van de auto, je kijkgedrag, of je deelname aan het verkeer veilig en zelfstandig is en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. Het rijden op navigatie is ook onderdeel van het praktijkexamen.

Instructievorderingenkaart en RijbewijsApp

Ik werk met een (digitale) instructievorderingenkaart die je kunt vinden in de RijbewijsApp. Als je bij mij gaat lessen krijg je een account voor het gebruik van de RijbewijsApp. Hierdoor heb je altijd zicht op hoe ver je bent gevorderd met de rijopleiding en waar je nog aan moet werken. Ook de lesafspraken en betalingsoverzichten kun je terug vinden in de RijbewijsApp. Kijk voor meer informatie op RijbewijsApp » Dation

2toDrive (begeleid rijden)

Ben je nog geen 18 maar wil je wel graag je rijbewijs halen? Dan is 2toDrive echt iets voor jou. Als je 16,5 jaar bent mag je zelf een rijschool benaderen. Je kunt dan al starten met je rijlessen en vanaf 17 jaar mag je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan kun je onder begeleiding van een geregistreerde coach tot je 18e zelf achter het stuur plaats nemen.

Voordelen van 2toDrive
2toDrive heeft een aantal grote voordelen. Omdat jongere bestuurders minder ervaring hebben zijn ze relatief gezien vaker betrokken bij verkeersongevallen. Ook zijn jongere bestuurders soms wat overmoedig of vinden ze zichzelf al een heel goede chauffeur wat soms leidt tot het nemen van meer risico. Onervaren bestuurders kunnen met 2toDrive meer rijervaring opdoen in een vertrouwde omgeving onder leiding van een ervaren bestuurder (je coach).

2toDrive in het kort
  Ben je 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen
  Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen gaan volgen en een tussentijdse toets afleggen
  Word je 17 jaar? Dan mag je het praktijkexamen afleggen.
  Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18e autorijden samen met je coach. Vanaf je 18e mag je zelfstandig zonder begeleiding de weg op.
 
Kijk voor meer informatie op 2toDrive | Begeleid rijden vanaf je 17e

Bijspijkerrit

Als je al jaren auto rijdt wen je jezelf een eigen manier van rijden aan. Daar is niets mis mee want veel dingen gaan goed en je rijdt best veilig. Maar toch sluipen er ook onvermijdelijk slordigheden in de manier waarop je autorijdt. Op welke punten kun je jezelf verbeteren om veiliger en zelfverzekerder deel te nemen aan het moderne verkeer? En op welke onderdelen kan je verkeersgedrag bijgespijkerd worden? Dat ga ik je in één uur leren met een Bijspijkerrit!

Opfrisrit

Verkeersregels veranderen in de loop van de tijd en ook rijtechnieken blijven zich ontwikkelen. Hoe goed ben je op de hoogte van al die veranderingen? Zegt het ‘Nieuwe rijden’ je iets of heb je daar nog nooit van gehoord? Speciaal voor senioren die al geruime tijd geleden hun rijbewijs hebben gehaald (maar eigenlijk voor iedereen die al wat langer rond rijdt) bied ik een Opfrisrit aan. Ik leer je de nieuwe eisen van het moderne verkeer en laat je veiliger en zuiniger rijden in 1,5 uur!

Scroll naar boven